Rolstoelduwers te winnen voor de Zwarte Cross

Een festivalterrein lijkt de minst geschikte ondergrond bedenkelijk voor rolstoelgebruikers, en het terrein van de Zwarte Cross is daarin natuurlijk geen uitzondering. Sterker nog, een festival gecombineerd met een cross lijkt de ergste combinatie mogelijk.

De organisatie van de Zwarte Cross heeft daarom nu een oplossing; rolstoelduwers. Dat naar aanleiding van een reactie van een rolstoelduwende vriend verleden jaar. “Vorig jaar was een bezoeker zo moe na een dag duwen dat hij zelf een week in een rolstoel moest zitten om weer recht te trekken”, aldus festivaldirectrice tante Rikie. “Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een weekend plezier maken, dus daar hebben we iets aan proberen te doen!” 

De organistatie van het Zwarte Cross festival stelt per dag twee duw-crews ter beschikking, die tussen 12.00 en 20.00 uur een vriendengroep vergezellen als aandrijving van de rolstoel. Rolstoelers die zelf een relaxed festivaldagje willen beleven of hun vrienden graag willen bedanken voor hun jarenlange kameraadschap kunnen een e-mail met motivatie sturen naar info@zwartecross.nl o.v.v. ‘Zwarte Cross duw-crew’. Onder de inzendingen verloot de organisatie vervolgens zes duw-crews.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.