donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rookies-podium voor Deroue op Sachsenring

Scott Deroue heeft tijdens een zinderende race de derde plaats in de eerste Red Bull Rookie Cup-race op de Duitse Sachsenring gepakt. Een geweldige prestatie en een heuse primeur voor de Nederlandse wegrace want nooit eerder haalde een landgenoot het Red Bull-podium.

Deroue: “ De start was goed maar in de eerste bocht ging ik te wijd en verloor ik een aantal plaatsen die ik gelukkig in de eerste ronde weer goed kon maken. Tussendoor maakte ik ook nog een paar foutjes maar ook die kon ik direct herstellen. Het was een race waarin van alles gebeurde."

"Iedereen raakte elkaar, voor elke bocht waren er uitrempogingen  en het had niet veel gescheeld of ik was in aanraking gekomen met  de Duitser Alt die net voor me ten val kwam. Op het einde kreeg ik vertrouwen in een goede afloop en in de laatste ronde heuvelafwaarts (de waterval) zag ik waar ik Techer, die derde lag, kon pakken. Mijn eerste podium, ik ben meer dan tevreden.”

Met dit resultaat en de bijbehorende 16 punten brengt Deroue zijn puntentotaal op 40 en bezet daarmee met nog vier races te gaan de veertiende plaats in de tussenstand. Vandaag om 15.30 uur is de volgende race die live te zien is op www.redbull.tv.

Foto: Red Bull

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen