donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Superbus van Wubbo Ockels opent ‘eGrand Prix’

Zondagochtend 7 augustus opent de Superbus van professor Wubbo Ockels de eGrand Prix tijdens de Gamma Racing Day op het TT circuit. Assen heeft hiermee de primeur! Voor het eerst wordt het bijzondere voertuig rijdend namelijk aan een groot publiek getoond. De Superbus zal een aantal keren in actie komen op de baan.

Met de uitnodiging aan Wubbo Ockels Superbus  wil Assen zijn ambitie laten zien als stad, en in het bijzonder het TT circuit, voorloper te zijn bij de ontwikkeling van elektrisch vervoer op de weg.  De Superbus kan een belangrijke rol hierin spelen. Superbus (Een project van de TU Delft en uitgevonden door Wubbo Ockels) vormt namelijk een hogesnelheidsverbinding en combineert dat met de flexibiliteit van wegvervoer.

Door gebruik van het bestaande wegennet naast de hogesnelheidsbaan kan de Superbus dus ook de regio’s en steden verbinden zoals Assen. Dat er een relatie is tussen Superbus en de racesport is bekend. De uitdagende aerodynamica is rechtstreeks afkomstig uit de Formule 1.
 
Meer info: www.gammaracingday.com.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen