Superbus van Wubbo Ockels opent ‘eGrand Prix’

Zondagochtend 7 augustus opent de Superbus van professor Wubbo Ockels de eGrand Prix tijdens de Gamma Racing Day op het TT circuit. Assen heeft hiermee de primeur! Voor het eerst wordt het bijzondere voertuig rijdend namelijk aan een groot publiek getoond. De Superbus zal een aantal keren in actie komen op de baan.

Met de uitnodiging aan Wubbo Ockels Superbus  wil Assen zijn ambitie laten zien als stad, en in het bijzonder het TT circuit, voorloper te zijn bij de ontwikkeling van elektrisch vervoer op de weg.  De Superbus kan een belangrijke rol hierin spelen. Superbus (Een project van de TU Delft en uitgevonden door Wubbo Ockels) vormt namelijk een hogesnelheidsverbinding en combineert dat met de flexibiliteit van wegvervoer.

Door gebruik van het bestaande wegennet naast de hogesnelheidsbaan kan de Superbus dus ook de regio’s en steden verbinden zoals Assen. Dat er een relatie is tussen Superbus en de racesport is bekend. De uitdagende aerodynamica is rechtstreeks afkomstig uit de Formule 1.
 
Meer info: www.gammaracingday.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.