Rossi aangeklaagd na scooter-incident

Een vrouw waarmee Valentino Rossi dit weekend een kleine aanrijding had, gaat aangifte doen. Een fan filmde een incident waarbij de Yamaha-rijder tegen een vrouw reed en plaatste deze op Facebook. Nadat het filmpje ‘viral’ ging heeft de vrouw besloten dat ze aangifte gaat doen. Rossi bood zijn excuses al aan en merkte daarbij op dat het soms in het paddock gewoon te druk is. 

Tijdens dit raceweekend op het circuit van Valencia reed Rossi op de scooter in het paddock. Tegelijkertijd probeerde een vrouw met een selfiestick een foto te maken. Hierbij liep zij achteruit, waardoor zij op Rossi’s ‘pad’ belandde. Een aanrijding was vrijwel onvermijdelijk. Rossi reed tegen haar aan waarna de vrouw opzij werd geduwd. Hierna sprak het gezicht van de nummer 46 boekdelen. Hij reed geïrriteerd weg. 

Ondanks de excuses van de negenvoudig wereldkampioen heeft de vrouw tegen een Spaanse radiozender verteld toch aangifte te gaan doen. “Als het niet expres was had ik de excuses al geaccepteerd. Maar na het zien van de video denk ik er anders over. Het was niet alleen een schop, hij raakte me ook met zijn elleboog. Hij deed het bewust”, aldus Ana Cabanillas uit Puerto de Santa Maria. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.