Rossi wil niet in Japan starten

Valentino Rossi wil dit seizoen niet in de Grand Prix van Japan starten. Dat heeft de Italiaan zaterdag in Barcelona laten weten. Het stralingsgevaar is hem te groot. ”Ik probeer zoveel mogelijk coureurs er van te overtuigen niet te gaan”, aldus de Italiaan.

Van de deelnemers aan de MotoGP heeft in elk geval de Spanjaard Jorge Lorenzo al gezegd het initiatief van Rossi te steunen. De wedstrijd vindt in principe op 2 oktober in Motegi plaats. Dat is ongeveer 150 kilometer van de plaats waar de beschadigde kerncentrale Fukushima ligt.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?