zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi wil niet in Japan starten

Valentino Rossi wil dit seizoen niet in de Grand Prix van Japan starten. Dat heeft de Italiaan zaterdag in Barcelona laten weten. Het stralingsgevaar is hem te groot. ”Ik probeer zoveel mogelijk coureurs er van te overtuigen niet te gaan”, aldus de Italiaan.

Van de deelnemers aan de MotoGP heeft in elk geval de Spanjaard Jorge Lorenzo al gezegd het initiatief van Rossi te steunen. De wedstrijd vindt in principe op 2 oktober in Motegi plaats. Dat is ongeveer 150 kilometer van de plaats waar de beschadigde kerncentrale Fukushima ligt.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen