zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

RW Racing GP gaat verder met Salom

Het was al bekend dat RW Racing GP volgend seizoen zal deelnemen in de Moto3, de vervanging van de huidige 125cc-klasse. Nu is ook duidelijk met welke coureurs het enige Nederlandse Grand Prix-team aan de start zal verschijnen: Luis Salom (rechts) en Brad Binder (links).

Teameigenaar Roelof Waninge (midden) is blij en trots te kunnen melden dat zijn team volgend jaar verzekerd is van een topcoureur en een aanstormend talent. “Wij zijn erg tevreden over Luis Salom. De samenwerking is uitstekend, Luis is enorm gegroeid en heeft zijn kwaliteiten getoond met een aantal zeer goede resultaten.

Het hele team is blij met hem.” Voor de 20-jarige Spanjaard wordt het zijn derde seizoen bij het Nederlandse team. Dat is niet zomaar: “Ik heb het erg naar mijn zin bij dit team. Ik heb een aantal mooie aanbiedingen gekregen van andere teams, maar RW Racing GP voelt als mijn familie.”

Hetzelfde gaat op voor Brad Binder. De 16-jarige Zuid-Afrikaan reed in de GP van Indianapolis als vervanger van de toen geblesseerde Salom. Het was na een aantal seizoenen in de Red Bull Rookies Cup zijn eerste Grand Prix-ervaring, die hij afsloot met een uitstekende zeventiende plaats. “Ik had het niet beter kunnen treffen dan RW Racing GP”, vindt Binder.

“Ik heb in Indianapolis veel geleerd, vooral doordat het team me daar de kans voor gaf. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan dat weekend. Zeker na ervaringen met andere teams, was de keuze niet moeilijk. Ik voel me thuis bij RW Racing GP en kan me bij dit team echt ontwikkelen en een betere coureur worden.”

RW Racing GP heeft volgend seizoen de beschikking over een KALEX-KTM, met volledige ondersteuning van KALEX-KTM. Het gerenommeerde Oostenrijkse KTM is onder leiding van topingenieur Wolfgang Felber al ruim een jaar bezig met de ontwikkeling van het motorblok voor de Moto3. Het Duitse KALEX is al actief met een chassis in de Moto2 en behaalde afgelopen weekend de wereldtitel.

De verwachtingen van teameigenaar Waninge en van de coureurs zijn dan ook hooggespannen. “Het is een topmachine, waarmee Luis zeker goede resultaten moet kunnen behalen”, voorspelt Waninge. “Brad heeft in de Red Bull Rookies Cup ook al ervaring opgedaan met KTM. Het sluit allemaal erg mooi op elkaar aan. We hebben een schitterend pakket voor volgend jaar.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelNieuwe MOTO73 is uit
Volgend artikelHonda RC-E Concept

Gerelateerde artikelen