RW Racing GP tevreden na Jerez-test

De laatste dag van de Moto3-test op Jerez duurde maar een uurtje voor de RW Racing GP-coureurs Jasper Iwema en Jakub Kornfeil. Ze konden niet heel veel meer doen, maar hadden toch genoeg tijd om wat laatste dingetjes te proberen en om vertrouwen te tanken voor de start van het seizoen 2013, over twee weken in Qatar. Kornfeil eindigde de test op de achtste plaats, Iwema op de 23ste. Dat klinkt voor de Nederlander vrij dramatisch maar…

De verschillen tussen de tiende plaats en de 23e plaats zijn extreem klein. Teammanager Jarno Janssen is dan ook dik tevreden met de vooruitgang die zijn landgenoot boekte in de vierdaagse Moto3-test in Jerez. “Jasper heeft veel gewonnen aan vertrouwen. Zijn rondetijden zijn constant en zijn competitief genoeg voor WK-punten. Alles tussen de 12e en de 23e tijd is mogelijk. Jasper heeft nog moeite om één snelle ronde te rijden in de kwalificatie om zo een betere plaats op de startgrid te kunnen krijgen. Daar moet hij aan werken. Maar ik heb liever een degelijke en constante racesnelheid die zicht geeft op punten dan één snelle ronde.”

Over Kornfeil is Janssen ook zeer te spreken. “Jakub heeft laten zien dat hij in de top-10 thuis hoort. Hij is precies daar waar we hem verwachtten. Ik denk zelfs dat hij nog beter kan, want er lag deze dagen nog geen enkele druk op. Hij zat nog lang niet op de limiet.”

Direct na de laatste testsessie begon RW Racing GP met inpakken. Alle apparatuur wordt vanuit Jerez naar Qatar gevlogen. De eerste vrije training van het seizoen is donderdag 4 april op Losail.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.