KTM komt met E-Speed!

Na de Freeride, een elektrische motorfiets, komt KTM ook met een ‘groene’ scooter, genaamd de E-Speed. Voorlopig gaat het echter nog om een concept maar wie goed kijkt, zal opvallen dat ‘ie behoorlijk af is. Dat komt ook doordat de accu en het aandrijfsysteem rechtstreeks afkomstig zijn van de Freeride. De E-Speed heeft 11 KW en 36 Nm en kan ongeveer 85 kilometer per uur. Let verder vooral ook op het trellis frame en de WP-vering. Hoezo een concept…

De E-Speed werd gepresenteerd in het Japanse hol van de leeuw tijdens de Tokyo Motorcycle Show. Het is op z’n zachtst gezegd een gedurfde zet van KTM om uitgerekend in het land van Honda, Suzuki, Kawasaki en Yamaha, met zo’n opvallend model te komen. Iets dat natuurlijk wel prima past bij de Oostenrijkers.

Stefan Pierer (KTM CEO): “We zijn bij KTM er volledig van overtuigd dat elektrische mobiliteit een perfecte aanvulling is op de conventionele aandrijflijnen. Op de lange termijn zullen de elektrische scooters en motoren de standaard worden voor korte afstanden. Vooral in gebieden die zeer gevoelig zijn vanuit milieuoogpunt, zoals dichtbevolkte stedelijke gebieden. Voertuigen als de E-Speed en de Freeride kunnen zelfs helpen om er voor te zorgen dat motoren en scooters meer geaccepteerd worden in de maatschappij.”

Ambitieuze woorden. Wij verwachten dan ook dat de E-Speed binnenkort al op de markt komt. Later meer.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?