SBK Kawa-cup krijgt vervolg

Eén van de bepalende factoren van het succes van een opstapklasse is continuïteit. En juist dat ontbreekt vaak bij deze jeugdkampioenschappen. Veel tijdverlies. Om maar te zwijgen van de financiële investeringen… In dat licht gezien is het goed nieuws dat de Europese Junior Cup ook volgend jaar op het programma staat. Want hoewel toeschouwers en journalisten niet veel hebben met deze klasse en vaak snel iets eten als de coureurs op hun Kawasaki Ninja 250R’s in actie komen, zijn de eerste successen daar.

Een aantal toppers van 2011 gaat de overstap maken naar het EK Superstock 600-kampioenschap en daarmee heeft de Junior Cup zijn succes bewezen. Komend jaar staan er bovendien twee extra ronden en vijftien minuten extra trainingstijd op het programma terwijl het inschrijfgeld (ongeveer 20.000 euro) gelijk blijft. Binnenkort start via www.europeanjuniorcup.com de inschrijving.

De kalender is als volgt: Assen (22 april), Monza (6 mei), Misano (10 juni), Aragon (1 juli); Brno (22 juli), Silverstone (5 augustus), Nürburgring (9 september), Magny-Cours (7 oktober).

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?