dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Schouten wint 8 uur van Doha

Het Herock DG Sport team, met coureurs Josep Monge, Hugo Marchand én Raymond Schouten, heeft zaterdag op het Losail International Circuit van Qatar de acht uren van Doha in de Superstock-klasse op hun naam geschreven. In het totaalklassement finishte het team, na 225 ronden te hebben gereden, nap als zevende.

Schouten: “Super om het seizoen zo af te sluiten! Het hele weekend verliep al goed en de race ging ook perfect, al hadden we het na twee uur wel even benauwd toen Josep binnen kwam met een koelingsprobleem, wat gelukkig direct door het team werd opgelost. Wel verloren we de koppositie moesten we echt pushen om terug te komen. Maar het liep allemaal goed en uiteindelijk kwamen met een grote voorsprong op de concurrentie over de finish.”

“Ik wil het DG Sport team bedanken voor een super weekend, de Yamaha R1 in combinatie met Michelin banden was het gehele weekend zeer competitief en het perfecte pakket. Ook de samenwerking met mijn teamgenoten Josep en Hugo was super, beide heren hebben ook al heel wat kampioenschappen en wedstrijden gereden en zijn, naast dat het echte profs zijn, ook geweldige mannen om mee te werken. Ik ben blij dat we dit succes samen met het team hebben kunnen bereiken.”

Team Van Zon Boenig Motorsportschool Penz RT, met onder andere Arie Vos, is als tweede geëindigd in de Endurance World Cup 2011. Helaas zorgde een tekort aan benzine al snel ervoor dat een topklassering onhaalbaar was. Zelfs met nog een aantal uur te gaan. Daarom was Vos na afloop van de 8 uur van Doha niet tevreden met de achttiende plaats in het algemeen klassement en de zevende positie in de Superstock-klasse, zoals de Endurance World Cup meestal genoemd wordt.

De Labour Force Racing-coureur startte zeer goed en kon in het begin de rijders uit de veel snellere Superbike-klasse prima bijhouden, iets dat de zesvoudig Nederlands kampioen tijdens de trainingen ook had laten zien. Nadat ruim een half uur verloren werd doordat de BMW S1000RR zonder benzine kwam te staan, gaven Vos en teamgenoten Grégory Fastre en Michal Filla niet op en deden we ze konden. Vooral Vos was zeer snel onderweg met constante rondetijden van 2.02, 2.03. De Ossenaar wist zelfs de snelste rondetijd te noteren in de Stock-klasse. Jammer genoeg zorgde dit niet voor het zo gehoopte resultaat, namelijk een podiumplaats.

Vos: “Ik heb een dubbel gevoel. Het team heeft mij, na de blessure van Werner Daemen, binnengehaald om de tweede plaats in het Superstock-klassement te pakken. Die missie is geslaagd. Maar ik had dat heel graag met een podiumplaats gedaan. Helaas werd al snel duidelijk dat die eindklassering er niet in zat. Zonde, want op een gegeven moment waren we zelfs 2,5 seconden sneller dan de rest van onze klasse. Ook Grégory en Michal hebben alles geven.”

“Ik kon de hele race super constante tijden rijden. Als ik al een keer een 2.04 reed, kwam dat altijd doordat ik in verkeer vast zat. Het team is erg tevreden met het resultaat en daarnaast zeer tevreden over mij. Verder kreeg ik ook in het rennerskwartier zeer veel positieve reacties. Dat geeft mij een goed gevoel en zorgt er toch voor dat dit een mooie afsluiting is van een ongelooflijk jaar. Vanaf deze plaats wil ik iedereen bedanken die mij dit seizoen gesteund heeft, op welke manier dan ook. Het was fantastisch!”

Foto Raymond Schouten: Herock DG Sport team
Foto Arie Vos: Toni Börner

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen