woensdag 8 februari 2023

SERT pakt titel in thriller

Met een verschil van slechts negen punten tussen het Suzuki Endurance Racing Team (SERT) en BMW Motorrad France 99 stond vast dat de 8 uur van Doha, de laatste WK Endurance-race van 2011, een zeer spannende wedstrijd zou worden. Maar zo spannend had niemand verwacht. Want tot aan de laatste seconden kon nog van alles gebeuren. Yamaha France GMT 94 iPhone won de seizoensafsluiter op het Losail International Circuit van Qatar, maar slechts 30,134 seconden daarachter eindigde het BMW Motorrad France 99-team. SERT volgde na acht uur racen op 49,023 seconden van de winnaars terwijl Monster Yamaha YART net een ronde moest toegeven.

Door een val van BMW Motorrad France 99-coureur Katsuyuki Nakasuga in de openingsfase, nadat hij aangetikt werd door YART, leek het snel gedaan te zijn met de spanning. Maar in slechts vier minuten wist het team de S1000RR weer rijdend te krijgen. Daarna reden Nakasuga, Sébastien Gimbert en Erwan Nigon alles of niets. En met succes want ze kwamen terug tot de tweede positie. Met nog een half uur te gaan, steeg de spanning tot ongekende hoogte omdat SERT nog een benzinestop nodig had. Ondanks de druk maakten de monteurs geen fout en was de titel voor het Suzuki Endurance Racing Team dankzij de derde plaats binnen. De ontlading bij Vincent Philippe (foto) en Anthony Delhalle was na acht uur spanning groot. Zeker omdat ze het met z’n tweeën moesten doen doordat Daisaku Sakai wegviel vanwege een blessure.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen