Slechte generale voor Willemsen en Bax UPDATE

UPDATE 12-6-2013
Oef, we kunnen opgelucht adem halen! Tienvoudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen heeft laten weten zich absoluut niet te herkennen in de berichtgeving over een mogelijke exit uit de GP zijspancross. “Ik weet niet waar die onzin vandaan komt”, aldus de Lochemer op de site van de KNMV. “Mijn carrière hangt absoluut niet af van wat er in Varsseveld gaat gebeuren. Toegegeven, met vijf nulscores is dit mijn slechtste seizoen ooit en een podiumplaats in het WK zit er dan ook niet meer in. Maar ik wil wel voor het maximale gaan. Ik ben een liefhebber van de sport.” Hoewel Willemsen zeker nog niet aan stoppen denkt, is zo’n beslissing volgens hem iets voor in de wintermaanden. “Je hebt natuurlijk ook verplichtingen naar je sponsoren.”

BERICHT 11-6-2013
De Tsjechische zijspancross Grand Prix is afgelopen weekend desastreus verlopen voor Daniël Willemsen en diens grote concurrent Etienne Bax. De beide kemphanen, die door zware blessures ook in de eerste GP al puntloos bleven, crashten beiden zwaar in Kramolin en scoorden geen enkel WK-punt. Bovendien bleken ditmaal beide bakkenisten zwaar geblesseerd.

Zowel Robbie Bax (bakkenist van Willemsen en broer van Etienne) als Kaspars Stupelis (bakkenist van Etienne Bax) werden per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, waar bij beide zijspancrossers zware rugblessures vast werden gesteld. Het duo werd direct naar Nederland vervoerd en daar maandag 10 juni onderzocht door de beroemde Nijmeegse orthopedisch chirurg Van Norel. Die constateerde tot ieders opluchting dat de blessures van beide bakkenisten enorm meevielen, zodat niets hun deelname aan de Grand Prix in Varsseveld komend weekend nog in de weg staat.  

Die Varsseveldse Grand Prix zal voor beide teams echter het keerpunt van het seizoen worden, aangezien ze inmiddels al een behoorlijke achterstand hebben opgelopen op de jonge Belg Adriaenssen en de jonge Fransman Giraud, die nu één en twee staan in de tussenstand. Alleen met de volle winst in Varsseveld kunnen Willemsen en Bax nog een rol van betekenis gaan spelen in het wereldkampioenschap 2013.

De wedstrijd in Varsseveld op 16 juni is de vijfde wedstrijd in een serie van dertien. Voor Bax is de titelstrijd nog volledig open, aangezien hij dit jaar ook al de GP’s van Oekraïne en Duitsland wist te winnen. Maar voor tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen wordt de situatie nijpend: de pechduivel rijdt dit jaar mee met Willemsen. Een opsteker voor hem is dat hij de mooie zijspancrossbaan in Varsseveld op zijn duimpje kent en ook de twee eerdere GP’s op deze snelle baan, in 1999 en 2009, al wist te winnen.

Willemsen heeft inmiddels al laten doorschemeren dat hij in Varsseveld alles op alles gaat zetten en de rest van zijn motorcross-carrière laat afhangen van het resultaat dat hij aanstaande zondag boekt in de Achterhoek. Er bestaat dus zelfs een kans dat we Daniël ‘De Kannibaal’ Willemsen zondag 16 juni voor het laatst in een Grand Prix in actie kunnen zien!

De Grand Prix in Varsseveld wordt verreden op het circuit De Vennebulten, direct aan de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde (navigatieadres: Twente-route 8, 7055 BE Heelweg/Varsseveld). Vanaf zaterdagochtend 15 juni zijn er trainingen en op zaterdagmiddag worden de kwalificaties verreden; zowel bij de zijspannen als in het bijprogramma, de EK quadcross, gaan de snelste dertig rijders door naar de wedstrijd op zondag. De wedstrijden beginnen zondag 16 juni om 13.00 uur. Voor de bezoekers is er onder meer een grote feesttent, een promodorp en een kinderspeelplaats. Voor wie graag het hele weekend wil blijven, is er een ruim opgezette camping direct naast het rennerskwartier, zodat je alle actie van dichtbij kunt beleven.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.