Sportfoto: WL Grasbaan Pardubice

Onlangs zette de KNMV definitief een dikke streep door het Nederlandse baansportseizoen 2021. Daarin staat ze niet alleen; ook in het buitenland zitten de coronamaatregelen de organisatoren flink dwars. De WK-serie op de langbaan werd met moeite overeind gehouden. Het gedecimeerde kampioenschap bestaat nog maar uit twee races. Bovendien wordt uitgeweken naar de korte banen in speedwaystadions. Afgelopen weekeinde werd de kwalificatiewedstrijd voor 2022 op de sintels van het Tsjechische Pardubice verreden. Romano Hummel Romano Hummel (foto) liep als vijfde een startbewijs net mis, maar begint zaterdag a.s. wel in de beste uitgangspositie aan de afsluitende GP van 2021 op de speedwaybaan ...
Onlangs zette de KNMV definitief een dikke streep door het Nederlandse baansportseizoen 2021. Daarin staat ze niet alleen; ook in het buitenland zitten de coronamaatregelen de organisatoren flink dwars. De WK-serie op de langbaan werd met moeite overeind gehouden. Het gedecimeerde kampioenschap bestaat nog maar uit twee races. Bovendien wordt uitgeweken naar de korte banen in speedwaystadions. Afgelopen weekeinde werd de kwalificatiewedstrijd voor 2022 op de sintels van het Tsjechische Pardubice verreden. Romano Hummel Romano Hummel (foto) liep als vijfde een startbewijs net mis, maar begint zaterdag a.s. wel in de beste uitgangspositie aan de afsluitende GP van 2021 op de speedwaybaan in het Poolse Rzeszow. Daar worden de laatste WK-punten verdeeld. Tijdens de eerste GP van het jaar in het Franse Marmande eindigde Hummel achter wildcard-rijder Dmitri Bergé als tweede. Theo Pijper werd er derde. Bergé is er in Polen niet bij. Hopelijk kunnen de mannen met eremetaal huiswaarts keren om zo het dramatische Nederlandse baansportseizoen toch nog een heel klein beetje glans te geven.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?