maandag 27 mei 2024

Motorleven: Sylvia van der Meijden

‘Ik was eigenlijk al jong verknocht aan motorfietsen. Toen ik vijf was, hielp ik mijn opa al met sleutelen! Hij was motorfietsmonteur en als hij dan aan het werk was gaf ik het gereedschap aan. Meestal natuurlijk precies het verkeerde, maar ik leerde er wel van. Zelfs met vijf jaar oud. De liefde zat er al vanaf jongs af aan in, zei ik toch al! Waarom ik voor de Honda koos? Niet echt een keuze, niet mijn keuze dan. Ik ben in 2017 met mijn vriend gaan samenwonen. Hij is… motorfietsmonteur, dus dat zit goed. Een jaar later heb ik mijn rijbewijs gehaald. Dat kost toch allemaal wel wat.

Paspoort

Leeftijd            26 jaar
Woonplaats    Venray
Rijbewijs sinds           juli 2018
Motorfiets        Honda CB600F Hornet
Kilometerstand           28.000
In bezit sinds  april 2018
Aantal gekochte motoren       1
Aantal verkochte motoren      0

En ja, een Hornet is gewoon een heerlijke motor om het op te leren. Maar als ik kon kiezen: een Ducati blijft de droom. Een helemaal matzwarte sowieso, maar ik ben er nog niet over uit wat voor een. Van de nakeds vind ik de Monster 1100 Evo echt heel gaaf. Of een Streetfighter, maar dan wel de 848! Dit jaar vermaak ik me nog wel met de Hornet hoor, weegt niks en stuurt zo gemakkelijk. Het is gewoon echt wel een leuke motor. Voorlopig houd ik hem nog wel even. Of ja, voorlopig? Dit jaar zeker. Maar volgend jaar komt die Ducati er echt!’

Motoren in mijn leven

Honda CB600F Hornet

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen