Stelling > Simoncelli ging nu echt te ver

Hoewel het natuurlijk hartstikke mooi was dat Ben Spies op Assen zijn eerste MotoGP-zege pakte, ging het na afloop maar om één ding… En dat was zeker niet de indrukwekkende winst van Spies. Welnee, daar hoorde je na afloop alleen een paar journalisten uit Texas nog over. Marco Simoncelli was, niet voor het eerst dit jaar, het gespreksonderwerp in het rennerskwartier.

Ging de Italiaan dit keer echt te ver? Tot zaterdagavond laat werd er in de perskamer vol emotie gediscussieerd over het voorval in de Strubben. Liefhebbers van Simoncelli vonden het een raceongeluk want zelfs Valentino Rossi ging daar ooit eens onderuit in de eerste ronde. Dat Jorge Lorenzo meegenomen werd in de crash was jammer maar niets aan te doen.

Het kamp ‘Simoncelli? Nee!’ was helemaal klaar met de Italiaan. Opnieuw ging hij volgens hun opzichtig in de fout door veel te veel risico te nemen op een moment dat het echt niet kon en ook niet nodig was. Volgens deze groep moet SuperSic een wedstrijd vanaf de kant toe kijken om zo te zien hoe je hoort te racen met gebruik van hersens.

Maar wie heeft volgens jou gelijk? Wordt het tijd dat de wedstrijdleiding ingrijpt of moeten we juist blij zijn met iemand als Simoncelli? Laat je mening horen door onderaan dit bericht te reageren. Wij zijn zeer benieuwd naar jullie mening!

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.