zondag 10 december 2023

Europa gaat over de grens verkeersboetes innen

Het Europees Parlement (EP) heeft woensdag ingestemd zijn met een plan dat er voor zorgt dat de EU-lidstaten ook boetes bij buitenlandse hardrijders kunnen innen. Dit laat Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) weten aan NU.nl. Hij is tevens vicevoorzitter van de Transportcommissie in het EP. Momenteel kunnen alleen nog boetes worden geïnd als de bestuurders daadwerkelijk worden stilgezet.

"Tot op heden konden buitenlandse automobilisten in Nederland ongestraft te hard rijden", aldus Van Dalen. "Met deze nieuwe Europese wet komt daar een einde aan. Dat is heel goed voor de verkeersveiligheid in ons land en in Europa." Nederland had al wel een bilateraal boeteverdrag met een aantal Europese landen.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen