donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Europa gaat over de grens verkeersboetes innen

Het Europees Parlement (EP) heeft woensdag ingestemd zijn met een plan dat er voor zorgt dat de EU-lidstaten ook boetes bij buitenlandse hardrijders kunnen innen. Dit laat Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) weten aan NU.nl. Hij is tevens vicevoorzitter van de Transportcommissie in het EP. Momenteel kunnen alleen nog boetes worden geïnd als de bestuurders daadwerkelijk worden stilgezet.

"Tot op heden konden buitenlandse automobilisten in Nederland ongestraft te hard rijden", aldus Van Dalen. "Met deze nieuwe Europese wet komt daar een einde aan. Dat is heel goed voor de verkeersveiligheid in ons land en in Europa." Nederland had al wel een bilateraal boeteverdrag met een aantal Europese landen.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen