Europa gaat over de grens verkeersboetes innen

Het Europees Parlement (EP) heeft woensdag ingestemd zijn met een plan dat er voor zorgt dat de EU-lidstaten ook boetes bij buitenlandse hardrijders kunnen innen. Dit laat Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) weten aan NU.nl. Hij is tevens vicevoorzitter van de Transportcommissie in het EP. Momenteel kunnen alleen nog boetes worden geïnd als de bestuurders daadwerkelijk worden stilgezet.

"Tot op heden konden buitenlandse automobilisten in Nederland ongestraft te hard rijden", aldus Van Dalen. "Met deze nieuwe Europese wet komt daar een einde aan. Dat is heel goed voor de verkeersveiligheid in ons land en in Europa." Nederland had al wel een bilateraal boeteverdrag met een aantal Europese landen.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.