dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Stoner evenaart Doohan

Casey Stoner begint vanmiddag vanaf pole position aan de laatste Grote Prijs van dit seizoen, in Valencia. De wereldkampioen in de MotoGP was zaterdag tijdens de kwalificatie op zijn Honda een klasse apart. Met zijn twaalfde pole van het seizoen evenaarde Stoner het record van landgenoot Mick Doohan, vijfvoudig wereldkampioen in de 500cc-klasse. Stoner was met 1.31,861 dik een seconde sneller dan de Spanjaard Dani Pedrosa. De Amerikaan Ben Spies reed de derde tijd.

In de Moto2-klasse was er een zeer bijzonder moment. Gresini Racing-coureur Michele Pirro zette de beste tijd neer, vlak voor teamgenoot Yuki Takahashi. Dat de weergoden hierbij het zwaar getroffen team van Fausto Gresini hielpen, maakte niemand in het paddock ook maar iets uit. De Duitser Stefan Bradl mocht gisteren al de wereldtitel vieren omdat zijn enige overgebleven concurrent Marc Marquez zich afmeldde voor de GP van Valencia.

In de 125cc pakte de Brit Danny Webb pole, Jasper Iwema eindigde als 27e en zat maar net binnen de kwalificatielimiet. Alle motorcoureurs rijden zondagochtend gezamenlijk een ronde over het circuit ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Italiaan Marco Simoncelli. Kevin Schwantz, die een bijzondere relatie met Simoncelli had, neemt daarbij plaats op de Honda van de Italiaan. Kippenvel gegarandeerd…

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen