Nederlandstalige Eurosport 2 een feit

Algemeen directeur Danny Menken van Eurosport Benelux heeft de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 gelanceerd. De nieuwe zender ging vrijdag om precies twee minuten voor tien ´on air´ tijdens een launch evenement in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Voor de Nederlands-Vlaamse vestiging van het Europese sportplatform betekent de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 een verdubbeling van haar televisieactiviteiten in de Benelux. Extra vaste medewerkers en tientallen nieuwe commentatoren werden aangetrokken. Ook werd het kantoor in het Olympisch Stadion uitgebreid met twee nieuwe master control rooms en een voice-over booth.

Danny Menken is een blij man: “Technisch en organisatorisch was dit een hele klus, die zeker de moeite waard zal blijken. Een Nederlandstalig Eurosport 2 biedt ons nu eenmaal veel nieuwe mogelijkheden. Dat er zo veel zakelijke en journalistieke belangstelling voor deze lancering is, is natuurlijk geweldig voor iedereen die hier zijn of haar werk doet. Dat we iets goed doen, blijft niet onopgemerkt.”

Naar verwachting wordt Eurosport 2 binnenkort ook in high definition doorgegeven.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.