donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nederlandstalige Eurosport 2 een feit

Algemeen directeur Danny Menken van Eurosport Benelux heeft de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 gelanceerd. De nieuwe zender ging vrijdag om precies twee minuten voor tien ´on air´ tijdens een launch evenement in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Voor de Nederlands-Vlaamse vestiging van het Europese sportplatform betekent de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 een verdubbeling van haar televisieactiviteiten in de Benelux. Extra vaste medewerkers en tientallen nieuwe commentatoren werden aangetrokken. Ook werd het kantoor in het Olympisch Stadion uitgebreid met twee nieuwe master control rooms en een voice-over booth.

Danny Menken is een blij man: “Technisch en organisatorisch was dit een hele klus, die zeker de moeite waard zal blijken. Een Nederlandstalig Eurosport 2 biedt ons nu eenmaal veel nieuwe mogelijkheden. Dat er zo veel zakelijke en journalistieke belangstelling voor deze lancering is, is natuurlijk geweldig voor iedereen die hier zijn of haar werk doet. Dat we iets goed doen, blijft niet onopgemerkt.”

Naar verwachting wordt Eurosport 2 binnenkort ook in high definition doorgegeven.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen