maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Prijzen examens CBR stijgen

Het opgaan voor een motorrijbewijs wordt komend jaar duurder. De inkoopprijzen die rijscholen betalen, stijgen in 2012 namelijk met 1,5 procent. Dat melden Verkeerspro.nl en de KNMV. Het CBR adviseert aan rijscholen om deze prijsstijging en overige kostenstijgingen (duurdere brandstof, inflatiecorrectie op het eigen loon, prijsstijging verzekeringen) door te berekenen naar de klant. De stijging van de prijzen voor examens bij het CBR is vastgelegd in de 'Regeling goedkeuring tarieven CBR'.

Heb je eenmaal het rijbewijs gehaald dan zal het ‘roze papiertje van plastic’ niet meer dan 37,05 euro kosten. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten op voorstel van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur). Het nieuwe maximumtarief zal vanaf zomer 2012 gaan gelden. Door deze wijziging hebben gemeenten niet langer de mogelijkheid om zelf een maximumtarief vast te stellen voor het aanvragen van een rijbewijs.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen