Prijzen examens CBR stijgen

Het opgaan voor een motorrijbewijs wordt komend jaar duurder. De inkoopprijzen die rijscholen betalen, stijgen in 2012 namelijk met 1,5 procent. Dat melden Verkeerspro.nl en de KNMV. Het CBR adviseert aan rijscholen om deze prijsstijging en overige kostenstijgingen (duurdere brandstof, inflatiecorrectie op het eigen loon, prijsstijging verzekeringen) door te berekenen naar de klant. De stijging van de prijzen voor examens bij het CBR is vastgelegd in de 'Regeling goedkeuring tarieven CBR'.

Heb je eenmaal het rijbewijs gehaald dan zal het ‘roze papiertje van plastic’ niet meer dan 37,05 euro kosten. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten op voorstel van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur). Het nieuwe maximumtarief zal vanaf zomer 2012 gaan gelden. Door deze wijziging hebben gemeenten niet langer de mogelijkheid om zelf een maximumtarief vast te stellen voor het aanvragen van een rijbewijs.

Foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.