Stoner rijdt acht uren van Suzuka… Met Van der Mark!

HRC heeft aangekondigd dat tweevoudig wereldkampioen MotoGP (2007 en 2011) Casey Stoner mee zal doen aan de acht uren van Suzuka, die op 26 juli verreden zal worden. Dat zal hij doen als teamgenoot van Michael van der Mark en Takumi Takahashi, eveneens testrijder bij HRC. Het drietal vormt het team van MuSASHI RT HARC-PRO. Stoner wilde altijd al graag de acht uren rijden en na een test met de CBR1000RR is er besproken met HRC of er een mogelijkheid was om Stoner in te zetten tijdens de belangrijkste wedstrijd op Japanse bodem. Honda hoopt op deze manier haar zesde overwinning op rij veilig te kunnen stellen. ‘Ik was nooit in staat om deze race te rijden toen ik nog in de MotoGP zat, door het drukke schema. De machine is uiteraard totaal anders dan de MotoGP-machine die ik gewend was, dus het zal een nieuwe uitdaging voor me zijn. Ik ben erg onder de indruk van wat Michael tot nu toe laat zien en Takumi heeft veel ervaring met deze machine, dus ik kijk uit naar het horen van hun commentaar op de fiets. Nu is het concentreren op mijn training, om helemaal klaar te zijn voor de acht uren van Suzuka.’

Ook Michael van der Mark is uiteraard enthousiast over de samenwerking met Stoner. ‘De acht uren is een zeer speciaal evenement en niet alle coureurs krijgen de kans om er aan mee te doen. Ik weet ook dat het een belangrijke wedstrijd is voor Honda en het is een eer voor me dat ze me wederom gevraagd hebben, zeker met Casey als teammaat. Het zal in juli een druk schema voor me worden, maar ik geniet erg veel van dit evenement. Ik heb twee fantastische jaren met een geweldig team achter de rug en het zou mooi zijn om er iets speciaals van te maken, drie overwinningen op een rij.’   
Foto’s: Hondanews

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?