Streuer/Koerts winnen WK Zijspannen!

Het is Bennie Streuer en bakkenist Geert Koerts gelukt om de wereldtitel bij de zijspannen te veroveren. Het Drentse koppel ging als WK-leider met vier punten voorsprong op Päivärinta/Kainulainen richting de laatste twee wedstrijden, die dit weekend op Oscherleben werden verreden. Door het hoofd koel te houden en de LCR-Suzuki twee keer tweede over de finish te brengen, bleven zij aan kop van het klassement. 29 Jaar na vader Egbert is er nu weer een Streuer die zichzelf dus wereldkampioen zijspannen kan noemen. ‘Ik denk dat het echte gevoel over een weekje komt. Ik kan het nu eigenlijk nog niet echt bevatten. Na de eerste ronde wist ik dat Païvärinta geen bedreiging vormde’, meldde Streuer na afloop aan RTV Drenthe. Bakkenist Koerts tegenover de camera van de regionale omroep: ‘In het begin vond ik dat Bennie eigenlijk wel wat harder kon, maar toen ik achter me keek begreep ik waarom hij niet vol ging. Dit is een heerlijk gevoel. Natuurlijk hebben we dit jaar wel wat geluk gehad omdat Reeves een paar keer uitviel, maar dat hoort ook bij de sport. Wij waren het meest constant en pakken dan ook verdiend de titel. Nu hoop ik dat we volgend jaar ook op snelheid de strijd met onze Britse concurrenten aankunnen.’

Foto: Ad van de Graaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?