Yamaha YZF-R1 voor Jan Modaal

Tja, als je je Yamaha YZF-R1 alleen maar berijdt zoals op bovenstaand plaatje dan is het volledige elektronicapakket misschien wel iets teveel van het goede. Een rustige straatrijder, die echter wel graag op een superbike rijdt, heeft immers niet zoveel aan tractiecontrole, wheeliecontrole, diverse rij-modi, een quickshifter en zelfs launchcontrole. 

Komt het dan toch mooi even uit, dat er volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een R1S op de markt komt. Een budgettair verantwoorde R1 die de nodige elektronica ontbeert, wellicht goedkope veringcomponenten heeft en die het misschien zelfs met andere remklauwen -geen monoblocks-  doet.

Tja, je leest het: het is een beetje giswerk, maar wel gebaseerd op de in Amerika geregistreerde typenaam R1S met omschrijving ‘basismodel’. In die documenten valt trouwens te lezen dat de Yamaha R1S hetzelfde vermogen en gewicht heeft als de ‘gewone’ R1. Gezien de R1 in Nederland €20.999 kost, schatten we de prijs voor de R1S op €16- á €17.000. Áls -ie komt ja, áls…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?