zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Stuivertje wisselen in de wegrace

Het hele stoelenschuifcircus is alweer in volle gang want van meer dan de normale hoeveelheid coureurs loopt het contract met hun team af. En gezien de ontwikkelingen in zowel de Grand Prix als het WK Superbike is niemand meer zeker van de toekomst.  Maar dat betekent ook meer dan ooit kans voor iedereen om een nieuw zitje te scoren.

Zo is Chris Vermeulen ‘klaar’ bij Kawasaki aan het eind van het seizoen en lonkt hij niet alleen naar zitjes bij andere SBK-teams maar ook zit een mogelijke terugkeer naar de MotoGP er in. Tenminste, volgens hem zelf. In één moeite door wordt beweerd dat Colin Edwards, als hij eindelijk plaats zou gaan maken voor ander (jonger) talent in de MotoGP, juist weer terug zou gaan naar de Superbikes.

Volgens de verhalen wil hij hoe dan ook nog niet stoppen met racen en dan is een terugkeer in het Superbike een zeer plausibele mogelijkheid.  Vorig jaar was Edwards naar verluid al druk in gesprek met het Xerox Ducati fabrieksteam, maar die plannen kwamen ten einde gekomen toen Ducati de stekker er uit trok. Ditmaal schijnt BMW in de kijker te zitten.

Tot slot lijkt ook Loris Capirossi (foto) het te gaan zoeken bij leeftijdgenoten Max Biaggi en Carlos Checa. Capirossi had al aangegeven met groot nieuws te komen tijdens de race in Brno maar dat nieuws is inmiddels uitgesteld. De verwachting is dat de veteraan na 22 jaar(!) zijn vertrek uit de MotoGP aankondigt.

De reden voor het uitstel is onbekend, maar het is mogelijk dat hij tegelijk wil zeggen wat hij vervolgens gaat doen. Een verhuizing naar de Superbikes is een reële mogelijkheid, al wil Capirossi vooralsnog zelf niets hier over kwijt.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen