20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

Sykes voorbereid op kampioenschap beslisser

Tom Sykes heeft bij het ingaan van het laatste raceweekend een voorsprong van 37 punten in het kampioenschap. Nog maar twee andere coureurs zijn instaat Sykes in te halen voor het einde van de tweede race op zondag in Spanje, namelijk Eugene Laverty (37 punten achterstand) en Sylvain Guintoli (38 punten achterstand).
 
 
Ongeacht wat zijn concurrenten doen, kan Sykes de titel pakken na de eerste race. Het enige wat hij daarvoor hoeft te doen is derde worden of beter. Sykes en zijn team nemen niets voor lief en beginnen het weekend met de intentie de best mogelijke race set-up te vinden voor de Ninja ZX-10R en streven naar overwinningen op zondag. 
 
 
Tom Sykes: ‘Jerez is een erg leuk circuit en het is er een van de circuits waar we in de winter hebben getest, dus we hebben aardig wat goede track informatie. Ik hoor mensen zeggen dat ik een X aantal punten moet behalen of dat ik in een bepaalde positie moet eindigen in de race, en ga zo maar verder, maar we moeten gewoon aan het werk gaan en ons eigen ding doen.  We zien wel wat er gebeurt na de twee races. Dit is de laatste ronde en het komt allemaal neer op de laatste ronde, alweer. Vorig jaar hadden we een achterstand van 30,5 punten en nu hebben we een voorsprong van 37 punten. We bevinden ons nu dus ook in een veel betere positie en zo kijk ik er ook naar. Hopelijk gaat alles zondagmiddag goed, dan kunnen we echt genieten van het weekend.’
 
 
Foto: 2Snap.com
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen