Tegenslag voor Iwema

Op zaterdagavond twijfelde Iwema nog of deelname aan de race op zondag wel mogelijk was, vanwege de enkelblessure die de Nederlandse coureur had opgelopen tijdens de kwalificatie.  Na overleg met de artsen besloot Iwema het met een aantal pijnstillende injecties te gaan proberen.

Met een snelste rondetijd van 2:02.021 tijdens de warm-up liet de Moto FGR-rijder zien dat de blessure hem niet veel hinderde tijdens het rijden. Daardoor werd de keuze makkelijk: Iwema zou meestrijden op Mugello.

De start van de race was goed en gedurende de eerste ronden wist de door Gamma ondersteunde coureur gestaag zijn weg naar voren te vinden. Hij kwam rond de twintigste positie door. Helaas moest Iwema in de negende ronde van de race de strijd staken, omdat zijn Moto FGR machine een loszittend balhoofd had.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.