Daling motorfietsenverkopen

De verkoopcijfers van gemotoriseerde tweewielers in het eerste halfjaar van 2012 vertonen een daling en geven enkele nieuwe verhoudingen in de markt weer. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Het marktaandeel van snorfietsen ten opzichte van bromfietsen stijgt fors, vooral door de populariteit van elektrische tweewielers.

Er werden tot juni dit jaar 27,5 procent minder bromfietsen verkocht (9.167 stuks) in vergelijking met dezelfde periode in 2011. Met de snorfietsenverkoop gaat het een stuk beter. Daar werden er ruim drie keer meer van verkocht, namelijk 27.727 stuks. De aanschaf van elektrische snorfietsen laat een enorme stijging zien. In de eerste zes maanden van vorig jaar was 6,7 procent van de verkoop van snorfietsen elektrisch aangedreven, dat is nu al 8,7 procent! We kunnen dus niet meer om het elektrisch rijden heen.

De motorfietsverkopen zijn in het eerste halfjaar van 2012 gedaald met 10,5 procent (6.645 stuks) in vergelijking met dezelfde periode in 2011. Toen werden er nog 7.427 nieuwe motoren verkocht. BMW is het bestverkopende merk in het motorfietssegment. Het Duitse merk verkocht 1.061 motoren. Honda staat op de tweede plaats met 1.046 stuks. Op de derde plaats staat Suzuki met 744 stuks.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.