donderdag 29 februari 2024

Daling motorfietsenverkopen

De verkoopcijfers van gemotoriseerde tweewielers in het eerste halfjaar van 2012 vertonen een daling en geven enkele nieuwe verhoudingen in de markt weer. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Het marktaandeel van snorfietsen ten opzichte van bromfietsen stijgt fors, vooral door de populariteit van elektrische tweewielers.

Er werden tot juni dit jaar 27,5 procent minder bromfietsen verkocht (9.167 stuks) in vergelijking met dezelfde periode in 2011. Met de snorfietsenverkoop gaat het een stuk beter. Daar werden er ruim drie keer meer van verkocht, namelijk 27.727 stuks. De aanschaf van elektrische snorfietsen laat een enorme stijging zien. In de eerste zes maanden van vorig jaar was 6,7 procent van de verkoop van snorfietsen elektrisch aangedreven, dat is nu al 8,7 procent! We kunnen dus niet meer om het elektrisch rijden heen.

De motorfietsverkopen zijn in het eerste halfjaar van 2012 gedaald met 10,5 procent (6.645 stuks) in vergelijking met dezelfde periode in 2011. Toen werden er nog 7.427 nieuwe motoren verkocht. BMW is het bestverkopende merk in het motorfietssegment. Het Duitse merk verkocht 1.061 motoren. Honda staat op de tweede plaats met 1.046 stuks. Op de derde plaats staat Suzuki met 744 stuks.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen