Tessels krijgt wildcard voor TTXGP

Met het wegvallen van Jasper Iwema leek de Nederlandse vertegenwoordiging tijdens de TTXGP op Assen uiterst mager te zijn. Maar vrij onverwacht is er toch nog goed nieuws te melden. Wayne Tessels rijdt met steun van Nimoto elektrische scooters tijdens de Gamma Racing Day, vandaag en morgen op het TT Circuit van Assen, voor het Zongshen Racingteam in deze ‘groene’ en fluitserstille klasse.

WK Superbike-liefhebbers zullen Zongshen ongewtijfeld kennen van het mislukte SBK-avontuur. In de TTXGP hebben ze hun spullen echter een stuk beter voor elkaar en zijn ze voorzichtig toonaangevend aan het worden.

Niet alleen de aanwezigheid van Tessels is een primeur, ook de inzet van Zongshen’s nieuw ontwikkelde  ZSE002RR racemotor is dat. Deze motor beschikt over een borstelloze wisselstroommotor met een vermogen van liefst 136 pk en een bijzonder hoog koppel.

En speciaal voor wie het echt nog niet wist… Het TTXGP kampioenschap is het eerste en belangrijkste wegracekampioenschap voor elektrische motorfietsen ter wereld. De TTXGP machines, die een  topsnelheid van 210 kilometer per uur bereiken, hebben een actieradius van 180 kilometer. Meer informatie, onder andere het tijdschema, staat op www.gammaracingday.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.