13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Tessels krijgt wildcard voor TTXGP

Met het wegvallen van Jasper Iwema leek de Nederlandse vertegenwoordiging tijdens de TTXGP op Assen uiterst mager te zijn. Maar vrij onverwacht is er toch nog goed nieuws te melden. Wayne Tessels rijdt met steun van Nimoto elektrische scooters tijdens de Gamma Racing Day, vandaag en morgen op het TT Circuit van Assen, voor het Zongshen Racingteam in deze ‘groene’ en fluitserstille klasse.

WK Superbike-liefhebbers zullen Zongshen ongewtijfeld kennen van het mislukte SBK-avontuur. In de TTXGP hebben ze hun spullen echter een stuk beter voor elkaar en zijn ze voorzichtig toonaangevend aan het worden.

Niet alleen de aanwezigheid van Tessels is een primeur, ook de inzet van Zongshen’s nieuw ontwikkelde  ZSE002RR racemotor is dat. Deze motor beschikt over een borstelloze wisselstroommotor met een vermogen van liefst 136 pk en een bijzonder hoog koppel.

En speciaal voor wie het echt nog niet wist… Het TTXGP kampioenschap is het eerste en belangrijkste wegracekampioenschap voor elektrische motorfietsen ter wereld. De TTXGP machines, die een  topsnelheid van 210 kilometer per uur bereiken, hebben een actieradius van 180 kilometer. Meer informatie, onder andere het tijdschema, staat op www.gammaracingday.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen