woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Thailand SBK: Van der Mark er weer goed bij

De eerste vrije trainingen op het Chang International Circuit in Thailand zullen Michael van der Mark wel wat vertrouwen voor het weekend gegeven hebben, want hij presteert er vooralsnog best wel prima. 

Tijdens de eerste vrije training lagen de tijden nog aan de hoge kant, met de eerste negen man binnen een seconden en allemaal in de 1’36-tijden. Opvallend genoeg nam Leon Camier de leiding in die eerste training. De lange Brit heeft nog altijd moeite echt competitief te zijn met de MV Agusta F4 RC, maar bij tijd en wijlen lijkt hij er toch wel snelle rondetijden uit te kunnen halen. Nog een opvaller was Van der Marks teamgenoot, Nicky Hayden, die zomaar de tweede tijd klokte voor kampioenschapsleider Jonathan Rea en Michael van der Mark.

FP2
Tijdens FP2 doken de tijden omlaag. De eerste zestien (!) man reed tijden in de 1’35 en snelste man in de baan? Michael van der Mark uit Rotterdam, alsjeblieft! Hij reed een tijd van 1’34.629 minuten, net genoeg om Jonathan Rea achter zich te houden, die een 1’34.811 uit de Kawasaki ZX10R wist te persen.

Complete resultaten van beide trainingen vind je onderaan de pagina.

RACE
Vorig jaar sloeg de plaaggeest toe tijdens Race 1, maar tijdens de tweede race was het toenmalig teamgenoot Sylvain Guintoli die het Van der Mark moeilijk maakte, terwijl Jonathan Rea na Race 1 ook Race 2 op zijn naam schreef. Guintoli liet Van der Mark er niet zomaar langs, maar desalniettemin gaven beide coureurs naderhand aan genoten te hebben van het duel.

Maar het lijkt er dus wel op dat de Nederlander zijn draai wel kan vinden in Buriram, maar of hij echt weer voor dat podium kan gaan? We gaan het meemaken! 

WEEKEND PLANNING (Nederlandse tijd)

World Superbike Race 1 – zaterdag 12 maart – 10.00 uur

World Sportsport Race – zondag 13 maart – 8.20 uur

World Superbike Race 2 – zondag 13 maart – 10.00 uur

[justified_image_grid ids=23489,23490,23491,23492]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen