vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geen Daytona 200 voor Danny Eslick

Motorsport, en met name de reputatie naar de buitenwereld toe ervan, ligt behoorlijk onder een vergrootglas sinds de samenkomst van Rossi en Márquez tijdens de MotoGP-race op Sepang verleden jaar, daar kwam ook Amerikaans coureur Danny Eslick achter.

Eslick raakte slaags met een politieman van de week, wat hem een nachtje cel opleverde. Borg werd betaald en Eslick was vrij te vertrekken, maar de AMA is niet van plan hem dit weekend te laten starten tijdens de Daytona 200. 

Deelnemen aan een professionele motorrace is een privilege, geen verworven recht. Wij hanteren een lik op stuk-beleid wat betreft gedrag dat negatieve invloed heeft of kan hebben op het imago van motorrijden in welke vorm dan ook.American Motoryclist Association

De AMA heeft Eslick overigens niet alleen uitgesloten van deelname aan de legendarische Daytona 200-race, maar alle door de AMA gereguleerde evenementen, tot de zaak gesloten is. Het aanvallen van een politieman is in Amerika een heel zwaar misdrijf en dat wordt niet licht opgevat, ook Eslicks onderstaande excuses gaat daar geen verandering in brengen.

DOODZONDE
Wat betreft het racen is het wel doodzonde, aangezien Danny Eslick de eerste coureur zou kunnen zijn die de Daytona 200 drie maal achter elkaar wint. En dat ook nog op drie verschillende machines, nadat hij twee jaar terug won op een Triumph Daytona 675 en vorig jaar op een Suzuki GSX-R600. Dit jaar zou hij met een Yamaha YZF-R6 starten. 

Men is inmiddels een petitie gestart om Eslick toch te laten rijden, maar of het mag baten? De kans die eerste keer drie Daytona 200s op een coureurs naam te schrijven lijkt voorlopig weer verloren. Negen rijders wonnen er ooit twee achter elkaar – Scott Russell kwam zelfs twee keer tot dat aantal – maar allemaal reden ze de overwinningen op machines van hetzelfde merk.

75TH DAYTONA 200
Of Danny Eslick nou mag starten of niet, jij kunt de Daytona 200 live en legaal streamen. Het Amerikaanse FANSCHOICE.tv verzorgt een volledige live stream, inclusief commentaar, voor- en nabeschouwing. De race begint zaterdag 12 maart om 18.30 uur Nederlandse tijd.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen