Toch een tegenvaller voor RW Racing

Het zag er allemaal zo goed uit voor RW Racing – en ergens is dat natuurlijk nu ook nog zo – maar toch… Steven Odendaal, de Zuid-Afrikaanse teamgenoot van Bo Bendsneyder, moet de test en de Grand Prix van Qatar missen vanwege een operatie aan zijn voet.

In december brak Odendaal bij een training zijn grote teen. Tijdens een vakantie op Bali liep hij daar ook nog een infectie aan op. Omdat de blessure maar niet goed herstelde, ging Odendaal afgelopen week in Barcelona naar het ziekenhuis. Waar MotoGP-dokter Mir constateerde dat het bot is aangetast door de infectie en dat een operatie noodzakelijk is. Odendaal wilde die operatie aanvankelijk uitstellen tot na de GP van Qatar, maar vandaag werd besloten dat verder uitstel te veel risico’s met zich meebrengt.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen vroeg daarom Jesko Raffin (foto) om Odendaal te vervangen. De twee kennen elkaar: Raffin debuteerde in de Moto2 bij GP Team Switzerland toen Janssen daar teammanager was. Jarno: “Jesko is een ervaren coureur in de Moto2. Vorig jaar werd hij Europees kampioen, was hij testrijder voor Kalex en reed hij nog zes Grand Prixs, waarin hij in totaal tien punten behaalde. We wensen Steven een voorspoedige operatie toe en hopen dat hij snel weer hersteld is.”

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden, want Bo maakt op dit moment veel indruk met de NTS van RW Racing. In de nieuwe MOTO73, die vanaf vandaag in de winkel ligt, staat nog veel meer over het nieuwe MOTO2-seizoen met onder andere een groot interview met Bo en natuurlijk is er ook aandacht van de recente MOTO2-test.

Foto: jeskoraffin.com

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.