16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

Inhoud, routes & video’s Promotor 02/2019

Toeren

Doe mee aan de eerste Clubtocht: Primavera

De Atlantikwall – Hitlers kustverdedigingslinie – liep van de Spaanse tot de Noors-Russische grens. Nergens waren de gevolgen van de bouw zo groot als in Nederland. Je gaat het zien als je meerijdt met onze Lenterit – de Primavera 2019.

SCHRIJF JE IN!

Polen: Mazurische Meren

Het Noord-Poolse achterland is een tamelijk blinde vlek op de kaart van de West-Europese toerist. Een gemiste kans, want de rust en het natuurschoon zijn er magnifiek. Een van de mooiste en meest afwisselende delen is het gebied rond de Mazurische meren.

DOWNLOAD DE ROUTE

TankTasTocht #1: 13 of 14 april – Het Hart van de Achterhoek

Belangrijk? Belangrijk is de Achterhoek allang niet meer. Dat was in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog toen de Spanjaarden hier buiten de deur werden gehouden. Wat rest zijn een paar prachtige vestingstadjes en een fijnmazig wegennetwerk waarover het lekker toeren is. Tot het je duizelt!

DOWNLOAD DE ROUTE

Italië: Alto Adige

Zo’n honderd jaar geleden werd Zuid-Tirol, of Alto Adige zoals de streek in het Italiaans wordt genoemd, door Italië geannexeerd. Een tactische zet bij de afloop van de Eerste Wereldoorlog. Anno 2019 is het gebied nog steeds grotendeels doorweven met Oostenrijkse invloeden.

DOWNLOAD DE ROUTE

Promotor Reizen

Motoren

Spullen

Grote voorjaarsschoonmaak

De motor is klaar voor de start. Maar je helm ruikt nog wat muf en op je kleding zitten nog de vlekken van het afgelopen seizoen. Kortom: tips voor de voorjaarbeurt en het onderhoud van je outfit. Kun je weer fris en fruitig genieten van je eerste voorjaarsrit.

MotorCheck

Zaterdagmiddag 13.27 uur. We gaan vette klauwen halen. Transistorradiootje aan, biertje erbij, smartphone diep weggestopt. Om de lol van het sleutelen. De paar euro’s die je bespaart, is slechts bijvangst.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen