Toekomst crossbaan Boekel onzeker

Er is nog een lange weg te gaan, voor duidelijk is of het Boekelse crossterrein aan het Bezuidenhout definitief open mag blijven. Dat liet wethouder Ted van de Loo weten tijdens de commissie Grondgebiedszaken, aldus het Brabants Dagblad.

Definitief openhouden vereist een officieel besluit van de gemeente én er zal een nieuwe milieuvergunning moeten komen. Beide staan open voor bezwaar en dus kunnen er nog lange juridische trajecten volgen. Het crossterrein is weer open, nu de Raad van State heeft gesteld dat het crossterrein onder het overgangsrecht valt.

De uitspraak leidde tot grote opluchting onder de crossers, en betekende tot teleurstelling van een aantal omwonenden. Maar de uitspraak houdt dus nog lang niet in dat het crossterrein voor jaren open zal kunnen blijven…

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.