dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Toseland gestopt

De verregende tweede race op de Nürburgring, waarin hij opnieuw zwaar crashte, is de laatste geweest in de indrukwekkende carrière van James Toseland. De Brit, die twee keer WK Superbike-kampioen werd, heeft te veel problemen met zijn polsgewricht. Die problemen begonnen na een zware crash op Aragon tijdens een test. Door diverse medische missers verloor de 31-jarige daarbij zelfs bijna zijn hand.

Het herstel duurde erg lang. Nu is gebleken waarom. Toseland kan zijn pols niet voldoende meer bewegen om op wereldniveau te kunnen racen. Dit zal, volgens hem in een brief op z’n website, ook nooit meer kunnen. Zelfs niet met intensieve therapie. Hierdoor heeft Toseland besloten per direct te stoppen met motorracen.

Later meer.

Foto: 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen