Toseland gestopt

De verregende tweede race op de Nürburgring, waarin hij opnieuw zwaar crashte, is de laatste geweest in de indrukwekkende carrière van James Toseland. De Brit, die twee keer WK Superbike-kampioen werd, heeft te veel problemen met zijn polsgewricht. Die problemen begonnen na een zware crash op Aragon tijdens een test. Door diverse medische missers verloor de 31-jarige daarbij zelfs bijna zijn hand.

Het herstel duurde erg lang. Nu is gebleken waarom. Toseland kan zijn pols niet voldoende meer bewegen om op wereldniveau te kunnen racen. Dit zal, volgens hem in een brief op z’n website, ook nooit meer kunnen. Zelfs niet met intensieve therapie. Hierdoor heeft Toseland besloten per direct te stoppen met motorracen.

Later meer.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.