Troy Bayliss Classic: sensatie Down Under

Dit weekend barst in Taree, ruim drie uur ten noorden van Sydney, alweer de vierde Troy Bayliss Classic. Het is Bayliss’ eigen raceje bij de Taree Motorcycle Club, en tot nu toe hebben alle edities kunnen rekenen op uiterst interessante namen uit allerlei raceklasses in binnen- en buitenland. Ook dit jaar staan er weer wat grote namen uit liefst vijf verschillende landen aan de start. Enkele grote namen zijn Jared Mees en Brad Baker (beiden flat track-racers) uit Amerika, Australisch superbike-kampioen Troy Herfoss, twee oud-MotoGP coureurs in de vorm van Broc Parkes en Anthony West, en uiteraard start drievoudig World Superbike-kampioen Bayliss zelf ook.  

De Bayliss Classic is een oil track-evenment, wat in veel lijkt op dirt track, maar zoals de naam al doet vermoeden wordt de baan doordrenkt met olie. Want ja, los zand geeft wel erg veel grip, toch? Alles voor de sensatie! Ze kunnen er wat van Down Under.

Op social media doken al een aantal mooie beelden op van trainende coureurs. Zo ook bovenstaande Anthony West, die voor het eerst sinds 1996 weer op een oil track te vinden was. De voormalig Kawasaki MotoGP-fabrieksrijder zei geen flauw benul te hebben van waar hij mee bezig was, maar dat hij het desalniettemin enorm naar zijn zin had.

De twee grootste sterren van het immens populaire Amerikaanse flat track-circus, Jared Mees en Brad Baker, zijn inmiddels ook present in New South Wales, en druk aan het trainen op het toch iets ingewikkelder oil track-rijden. Al zijn beide heren inmiddels behoorlijk ervaren en lijkt het ze best aardig af te gaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.