maandag 27 mei 2024

TT Circuit krijgt Junior Track UPDATE

UPDATE 15-12-2011
Dankzij onderstaande computeranimatie is nu echt duidelijk geworden hoe het TT Junior Track er precies uit gaat zien. Hoewel het lastig blijft om een goed beeld te krijgen, zijn de eerste indrukken bij ons op de redactie zeer positief.

BERICHT 13-12-2011
Heel goed nieuws! Het TT Circuit Assen opent medio april 2012 de poorten van de TT Junior Track. Een circuit waarop de jeugd, in georganiseerd verband, dagelijks kan oefenen en trainen. Op de TT Junior Track kan door twee groepen tegelijk getraind worden, omdat het circuit in gedeelten kan worden gesplitst, die onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt, met elk een lengte van ruim 500 meter. De circuits kunnen ook worden gekoppeld, de lengte is dan 1005 meter.

Bijzonder aan het concept is dat het circuit in twee richtingen gereden kan worden. In overleg met verschillende deskundigen en betrokken organisaties, zoals de KNMV en de SOBW, zijn de vormgeving, de ligging, de breedte van de baan, de lengtestukken en de bochten van de TT Junior Track samengesteld. Naast een pitstraat komt er ook een asfaltplein, waar vandaan de trainers de verrichtingen goed kunnen bekijken en coachen.

In het midden van de TT Junior Track worden ook asfaltstroken en bochten gecreëerd voor rijopleidingen als de VRO en voor bijzondere verrichtingen voor (vracht)auto’s. Op deze wijze is het circuit niet alleen multifunctioneel inzetbaar, maar ook exploitabel. De TT Junior Track komt aan de buitenzijde van het TT Circuit Assen, aan de linkerzijde van de zogenaamde Tunnelweg, achter de Stekkenwal-tribune. Hierdoor kan de TT Camping gebruikt worden als paddock.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen