13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

TT in gevarenzone

De Dutch TT zit serieus in de gevarenzone. Het totaal aantal toeschouwers is in 22 TT’s meer dan gehalveerd. Kwamen er in 1990 nog 204.200 mensen naar de TT (inclusief de trainingen), vorig jaar dook het bezoekersaantal met 98.800 verkochte kaartjes voor het eerst onder de magische grens van 100.000.

Tegelijkertijd is de vergoeding die TT Circuit Assen moet betalen aan de Spaanse organisatie Dorna sinds 2006 verdubbeld tot 3 miljoen dollar. ”Als wij niets doen kan het fout aflopen”, vreest voorzitter Arjan Bos van het TT-bestuur. Om overeind te blijven lanceert TT Circuit Assen een plan om meer toeschouwers te trekken.

Dit weekend in DvhN (in de krant en op iPad): ‘Dalende bezoekersaantallen, stijgende kosten’ en ‘Vliegshow met F16’s en popconcerten moeten extra publiek trekken’.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen