TT in gevarenzone

De Dutch TT zit serieus in de gevarenzone. Het totaal aantal toeschouwers is in 22 TT’s meer dan gehalveerd. Kwamen er in 1990 nog 204.200 mensen naar de TT (inclusief de trainingen), vorig jaar dook het bezoekersaantal met 98.800 verkochte kaartjes voor het eerst onder de magische grens van 100.000.

Tegelijkertijd is de vergoeding die TT Circuit Assen moet betalen aan de Spaanse organisatie Dorna sinds 2006 verdubbeld tot 3 miljoen dollar. ”Als wij niets doen kan het fout aflopen”, vreest voorzitter Arjan Bos van het TT-bestuur. Om overeind te blijven lanceert TT Circuit Assen een plan om meer toeschouwers te trekken.

Dit weekend in DvhN (in de krant en op iPad): ‘Dalende bezoekersaantallen, stijgende kosten’ en ‘Vliegshow met F16’s en popconcerten moeten extra publiek trekken’.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.