13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Beta komt met Cross Country-versie

Het begin van een nieuwe periode in de recente geschiedenis van Beta. Het klinkt dramatisch maar dat is het niet. Sterker nog, het is hartstikke goed nieuws. Enduro ontwikkeld zich in veel landen namelijk steeds meer naar wedstrijden op afgesloten terrein, vaak zelfs aangepaste crossbanen.

Locaties waar de motor dus niet per se hoeft te voldoen aan de regelgeving van de openbare weg. De Beta RR 450 Cross Country is ontwikkeld met als doel om aan eerder genoemde voorwaarden te voldoen en tevens om de comeback aan te kondigen van Beta in de motorcross. Dat laatste wel eerst op amateurniveau.

De RR 450 Cross Country heeft veel verbeteringen ten opzichte van de enduro-versie, met name het frame is flink onder handen genomen. Een uitzonderlijke optie is de ombouwkit waarmee de Cross Country omgebouwd kan worden naar full enduro. De kit bestaat onder andere uit een 18 inch achterwiel, enduro banden (voor en achter) en een compleet bedrading- en verlichtingsset.

Tevens bevat de kit het originele COC (Certificate of Conformity) dat benodigd is bij het verkrijgen van een kentekenbewijs. De RR 450 Cross Country wordt overigens alleen beschikbaar als 450cc met elektrische starter. De nieuwe is per direct leverbaar  bij de Beta-dealers en kost 6990 euro inclusief  BTW maar exclusief de ombouwkit.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen