Tweede winst voor Van der Mark

Michael van der Mark heeft op de Nürburgring zijn tweede race in het 2011 Superstock 600 Europees Kampioenschap gewonnen. Van der Mark startte zeer goed vanaf de derde plaats en reed na de eerste bocht aan de leiding. Zelfs na een aantal heftige maar faire positiewisselingen tussen hem en Jed Metcher (Yamaha) vond de Rotterdammer snel een zeer goed ritme waardoor hij in staat was om weg te lopen. Van der Mark hield de leiding in de resterende ronden zeer indrukwekkend vast en werd zo de eerste rijder die dit jaar twee overwinningen heeft.

Michael van der Mark: “Het was een zware race maar ik ben zo ongelooflijk blij met deze overwinning. Na een zeer heftige eerste ronde lukte het mij om weg te lopen. Het was zeker niet gemakkelijk maar ik kon het tempo zeer goed vast houden. Ik wil hierbij mijn team bedanken want ze hebben de Ten Kate Honda CBR600RR perfect afgesteld. Daardoor kon ik het ronderecord met een halve seconde verbeteren. Zoals ik al zei voor de race hier op de Nürburgring, we hadden een goed resultaat nodig en dat hebben we ook gekregen!”

Foto: Pers Racing
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?