zaterdag 15 juni 2024

Tweede winst voor Van der Mark

Michael van der Mark heeft op de Nürburgring zijn tweede race in het 2011 Superstock 600 Europees Kampioenschap gewonnen. Van der Mark startte zeer goed vanaf de derde plaats en reed na de eerste bocht aan de leiding. Zelfs na een aantal heftige maar faire positiewisselingen tussen hem en Jed Metcher (Yamaha) vond de Rotterdammer snel een zeer goed ritme waardoor hij in staat was om weg te lopen. Van der Mark hield de leiding in de resterende ronden zeer indrukwekkend vast en werd zo de eerste rijder die dit jaar twee overwinningen heeft.

Michael van der Mark: “Het was een zware race maar ik ben zo ongelooflijk blij met deze overwinning. Na een zeer heftige eerste ronde lukte het mij om weg te lopen. Het was zeker niet gemakkelijk maar ik kon het tempo zeer goed vast houden. Ik wil hierbij mijn team bedanken want ze hebben de Ten Kate Honda CBR600RR perfect afgesteld. Daardoor kon ik het ronderecord met een halve seconde verbeteren. Zoals ik al zei voor de race hier op de Nürburgring, we hadden een goed resultaat nodig en dat hebben we ook gekregen!”

Foto: Pers Racing
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen