Uitzending gemist > Feest op TT Circuit

Net als vorig jaar is ook de tweede editie van het Brits Superbike op Assen een groot succes geworden met 24.000 toeschouwers. Natuurlijk ging veel aandacht uit naar de grote namen uit zowel het Superbike als het Supersport. Maar ook de Nederlanders kregen terecht veel aandacht. Danny de Boer deed het fantastisch in het Superbike met plaats elf en acht (!). Kervin Bos werd zelfs zesde en achtste in het Brits Supersport terwijl ook Stuart Voskamp en Davy Thoonen punten pakten. Ivar Doornbos scherpte ‘even’ zijn pr met een krappe seconde aan.

Toch was het niet allemaal feest. In het Dutch Supersport ging het in de vierde ronden mis met Raymond Schouten. Zijn machine brak ineens weg en de Yamaha-coureur werd met hoge snelheid van zijn machine gegooid en landde hard, plat met zijn rug op het asfalt. In eerste instantie stond de coureur uit Waardhuizen op, dit was echter maar voor enkele seconden. Schouten werd daarop direct overgebracht naar het medisch centrum op het TT Circuit. Na onderzoek bleek zijn situatie zo serieus dat hij zelfs werd overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Na verschillende onderzoeken bleek dat Schouten een breuk heeft in zijn derde ruggenwervel. Hij verblijft momenteel nog in het ziekenhuis in Assen waar hij gestabiliseerd wordt en wacht op verdere onderzoeken. Na deze onderzoeken zal besloten worden wat er verder gaat gebeuren (operatie, korset of langere stabilisatie) en kan de coureur uit Waardhuizen gaan werken aan zijn herstel.

Foto: TT Circuit

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.