Uitzending gemist > GP Brno

Eindelijk werd er weer eens echt gestreden in de MotoGP. Nog mooier was dat ook belangrijke WK-punten op het spel stonden bij het duel tussen Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa. Maar niet alleen in de MotoGP was het spannend, ook de Moto3 en de Moto2 bleven bepaald niet achter…

Wie wel achter bleef was Jasper Iwema in de Moto3. Het Moto FGR besloot te kiezen voor slicks in combinatie met een niet gehele droogweer setting. Bij de start van de wedstrijd leek de keus van het Tsjechische team de juiste te zijn want op een gegeven moment was Iwema zelfs veertiende.

Maar hoe droger de baan werd, hoe moeilijker het werd voor Iwema om nog acceptabele rondetijden te rijden. Ronde na ronde moest hij daarna toezien dat de coureurs die voor een volledige droogweer setting hadden gekozen hem weer voorbij kwamen. Uiteindelijk kon Jasper de wedstrijd volbrengen maar meer dan de vierentwintigste positie zat er niet in.

Iwema: “Vanmorgen tijdens de natte warming-up zaten we er goed bij en wisten we zelfs binnen de top-10 te eindigen. Over de race kan ik kort zijn, de keus die we gemaakt hebben op de startgrid is niet de juiste geweest. We hebben gegokt en verloren. Als de baan minder snel opgedroogd was, of het had tijdens de wedstrijd nog een paar keer iets gesputterd dan had het er waarschijnlijk heel anders uit gezien.”

Bekijk hier de samenvattingen van de Moto3, Moto2 en de MotoGP.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.