Apk-brief naar minister Schultz

Eergisteren hadden we het over de protestrit tegen APK en ook vandaag gaat het weer over die aanstaande verplichte periodieke keuring voor motorfietsen… De KNMV heeft namelijk een open brief aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu‎) gestuurd. Eerder bezocht de belangenvereniging al meerdere keren de Tweede Kamer om via een langlopende lobby succes te boeken. Maar zonder succes dus.

De KNMV spreekt van een ‘schijnmaatregel’, omdat de APK in Nederland niet zal leiden tot minder verkeersongevallen maar slechts tot een lastenverzwaring voor motorrijders. Volgens de laatste Europese studie is bij slechts 0,8 procent van alle ongevallen met een gemotoriseerde tweewieler een technisch mankement de oorzaak.

Het voorstel voor de APK is grotendeels gebaseerd op de situatie rond gemotoriseerde tweewielers in Zuid-Europese lidstaten. Je zou dus zeggen dat er een kans van slagen is maar toch vrezen wij ervoor. Den Haag en zeker Brussel staan niet bekend om hun flexibiliteit…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.