dinsdag 21 mei 2024

Update World Superbike kalender

Dat er nog veel kan veranderen blijkt wel uit de update van de kalender van het World Superbike. De nieuwste versie toont aan dat de datum van het derde evenement, de race op het circuit van Aragon, is verplaats van 7 naar 14 april. Dat is gedaan om niet te botsen met de openingsrace van de MotoGP op het circuit van Qatar dat op 7 april zal plaats vinden.

De wedstrijden op het circuit van Imola en Portimao zijn nog niet zeker omdat beide circuits in financiële problemen verkeren, de contracten voor beide wedstrijden zijn daarom nog niet getekend. Brno en San Marino zijn de twee grote afwezige op de kalender, voor San Marino bestaat er nog een kans om terug te keren. Op 23 juni staat nu namelijk TBA(moet nog worden aangekondigd) en vorig jaar was dat het weekend van San Marino.
 

Datum Land Circuit
24 februari Australië Phillip Island
10 maart India Buddh Circuit
14 april Spanje Aragon
28 april Nederland Assen
12 mei Italië Monza
26 mei Engeland Donington Park
9 juni Portugal Portimao (STC)
23 juni TBA TBA
30 juni Italië Imola (STC)
21 juli Rusland Moscow Raceway
4 augustus Engeland Silverstone
1 september Duitsland Nurburgring
29 september Amerika Laguna Seca
6 oktober Frankrijk Magny Cours
20 oktober Spanje Jerez

TBA – Moet nog worden aangekondigd
STC – Afhankelijk van contract

Foto: Graeme Brown/GeeBee Images
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen