Valentino Rossi beslist nog of hij ook in 2022 gaat racen

Valentino Rossi nam alle tijd om te beslissen of hij in 2021 zou rijden in MotoGP. Hij wilde wachten tot de eerste races van het seizoen. Maar de Corona-pandemie speelde daar niet in mee, Rossi bleef. Of Rossi ook in 2022 zal deelnemen? Ook nu gaat hij niet over een nacht ijs.

Besluit zal tijd vergen

Strikt genomen, wil Rossi niet beslissen tot halverwege het seizoen. Het hangt ervan af of hij nog steeds van het racen zal genieten en hoe competitief hij zal zijn. Zijn huidige contract met Petronas SRT is voor één jaar, voor het seizoen 2021. Hij heeft de optie om het contract te verlengen, maar hij heeft ook de handen vrij uit te kijken naar een ander team.

Valentino Rossi en Marc Márquez: de onderlinge strijd in 4 afleveringen

VR46 in MotoGP

Zijn raceteam VR46 zou zeker ook een optie zijn, als rijder of gewoon als teambaas. VR46 is van plan om met verschillende motorfietsen deel te nemen aan de MotoGP. Dit jaar zal VR46’s eerste optreden in de hoogste klasse zijn. Rossi’s halfbroer Luca Marini houdt de Tricolore hoog en strijdt met de Ducati van het Avintia Team.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?