Harley-Davidson Revival: nieuwe toermotor in 2021?

Harley-Davidson heeft de naam Revival ingediend bij het U.S. Environmental Protection Agency. Het gaat om een nieuwe toermotor, die we misschien te zien krijgen bij de onthulling van de Pan America,

Uit de EPA-documentenstroom duiken de laatste tijd verrassingen op van de meest onverwachte soort. Harley-Davidson heeft het handelsmerk aangevraagd voor de naam Revival. De introductie van de nieuwe modellen verwachten we in het eerste kwartaal van dit jaar. Dus lang hoeven we niet op een antwoord te wachten.

Wat is de Harley-Davidson Revival?

Als je het over Harley-Davidson hebt kan de nieuwe toermotor niet anders dan een big touring zijn. In een van de promotievideo’s die getoond werden tijdens de voortelling in januari duikt een frame op waaruit de foto bovenaan de pagina is gepeuterd. En dat roept vragen op, die beantwoord kunnen worden met de jaarlijkse certificering van voertuigen door EPA. Naast namen als Electra Glide Standard, Road Glide, Road King en Street Glide staat ook de naam Revival.

Blijkbaar gaat het om een nieuwe tourer, dire kan worden uitgerust met beide Milwaukee-Eight-blokken, oftewel de 1.746 cc Big Twin 107 (voor de standaarduitvoering)en de 1.868 cc 114 (voor de CVO’s).

Met je Harley-Davidson Road King de jungle van Tasmanië in

Presentatie Pan America

Maar eerst wachten we de Pan America af, de langverwachte adventure bike uit Milwaukee, die op 22 februari wordt gepresenteerd. Het model is nog een erfenis van voormalig koning Levatich waarvan de nieuwe koning Zeitz besloot de productie voort te zetten. Het is een model waarmee Harley-Davidson nieuwe markten met een groot potentieel aan zich kan binden. Liefhebbers van zware adventures die de Pan America in het echt hebben gezien, zullen toch minimaal nieuwsgierig zijn naar deze Harley-Davidson Pan America.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?