13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Valentino Rossi en Marc Márquez: de onderlinge strijd in 4 afleveringen

DAZN presenteert de documentaireserie ‘Ruta 46 – Ruta 93, el camino de dos mitos’ (de weg van twee legendes), over de strijd tussen Valentino Rossi en Marc Márquez.

De Italiaan Valentino Rossi en de Spanjaard Marc Márquez zijn in het MotoGP Wereldkampioenschap, zonder twijfel, de twee meest legendarische rijders van de 21e eeuw. De Italiaan domineerde het eerste decennium van deze eeuw en de Catalaan deed hetzelfde in het tweede. De twee zijn meer dan eens met elkaar in botsing gekomen.

‘Route 46 – Route 93, de weg van twee mythen’ is de documentaireserie van DAZN die door Santiago Sánchez Segura is geregisseerd. De serie bestaat uit vier afleveringen. Daarin wordt het carrièrepad van twee rijders gevolgd wier nummers deel uitmaken van de geschiedenis van de motorsport. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op het platform.

Valentino Rossi, The Doctor – Avondklok-film #1

Het belangrijkste kenmerk van de documentaire is dat het de schijnwerpers richt op de personen die beide coureurs omringen. Normaal blijven die op de achtergrond. Door bij het prilste begin van beider carrière te starten, krijgen jeugdvrienden, vroege rivalen en sponsoren ook een stem.

De eerste aflevering, genaamd ‘Valentino Rossi, van Tavullia naar de wereld’, verscheen gisteren, 27 januari, op het platform. Daarin vertellen vrienden die opgroeiden met de wereldkampioen hun verhaal. Ook zijn eerste grote rivaal komt aan het woord: Paolo Tessari. De andere drie afleveringen zullen de komende weken elke woensdag verschijnen.

Hier zijn de vier afleveringen en de verschijningsdata:

  • 27 januari: Valentino Rossi, van Tavullia naar de wereld.
  • 3 februari: Marc Márquez, het begon in Cervera.
  • 10 februari: Twee talenten op hetzelfde moment.
  • 17 februari: Een onverwoestbare erfenis.
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen