Valentino Rossi en Marc Márquez: de onderlinge strijd in 4 afleveringen

DAZN presenteert de documentaireserie ‘Ruta 46 – Ruta 93, el camino de dos mitos’ (de weg van twee legendes), over de strijd tussen Valentino Rossi en Marc Márquez.

De Italiaan Valentino Rossi en de Spanjaard Marc Márquez zijn in het MotoGP Wereldkampioenschap, zonder twijfel, de twee meest legendarische rijders van de 21e eeuw. De Italiaan domineerde het eerste decennium van deze eeuw en de Catalaan deed hetzelfde in het tweede. De twee zijn meer dan eens met elkaar in botsing gekomen.

‘Route 46 – Route 93, de weg van twee mythen’ is de documentaireserie van DAZN die door Santiago Sánchez Segura is geregisseerd. De serie bestaat uit vier afleveringen. Daarin wordt het carrièrepad van twee rijders gevolgd wier nummers deel uitmaken van de geschiedenis van de motorsport. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op het platform.

Valentino Rossi, The Doctor – Avondklok-film #1

Het belangrijkste kenmerk van de documentaire is dat het de schijnwerpers richt op de personen die beide coureurs omringen. Normaal blijven die op de achtergrond. Door bij het prilste begin van beider carrière te starten, krijgen jeugdvrienden, vroege rivalen en sponsoren ook een stem.

De eerste aflevering, genaamd ‘Valentino Rossi, van Tavullia naar de wereld’, verscheen gisteren, 27 januari, op het platform. Daarin vertellen vrienden die opgroeiden met de wereldkampioen hun verhaal. Ook zijn eerste grote rivaal komt aan het woord: Paolo Tessari. De andere drie afleveringen zullen de komende weken elke woensdag verschijnen.

Hier zijn de vier afleveringen en de verschijningsdata:

  • 27 januari: Valentino Rossi, van Tavullia naar de wereld.
  • 3 februari: Marc Márquez, het begon in Cervera.
  • 10 februari: Twee talenten op hetzelfde moment.
  • 17 februari: Een onverwoestbare erfenis.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?