Valentino Rossi herdenkt Fausto Gresini

De Italiaanse coureur wilde Fausto Gresini herdenken, die op 23 maart overleed. Valentino Rossi vertelde over de vroegste herinneringen die hij met hem heeft, van toen hij een kind was, tot de laatste toen hij zijn teammanager en tegenstander was.

Fausto Gresini verliet ons op dinsdag 23 februari, ten gevolge van een longontsteking veroorzaakt door corona. Na de presentatie van het Petronas SRT team, wilde Valentino Rossi hem herdenken. Voor de microfoons van Sky Sport zei hij: ‘Dit is een zeer triest verhaal dat iedereen angst aanjaagt. Fausto was 60 jaar en iemand die zich normaal goed voelde. Zijn dood laat zien hoe je door Covid kunt overlijden’. Zijn herinneringen met de coureur uit Imola gaan vele jaren terug: ‘Ik ken Fausto al sinds mijn jeugd, eerst als coureur omdat ik toen al het wereldkampioenschap volgde. Ik weet nog dat hij racete en vocht met Capirossi. Samen met mijn vader gingen we altijd op vakantie met andere coureurs, dus ik kan wel zeggen dat ik hem altijd heb gekend.’

Hoe Fausto Gresini ‘onze’ Hans Spaan van zijn wereldtitel beroofde

Vergelijkbare structuur

Later ontmoetten ze elkaar opnieuw in andere gedaantes en met Rossi als rijder, als echte rivalen: ‘Hij was een grote rivaal van mij. als teammanager. Vooral toen hij met Sete Gibernau was. vochten we voor twee of drie wereldkampioenschappen in MotoGP, daarna ook met Melandri. Ook was zijn structuur een beetje vergelijkbaar met mijn VR46 Riders Academy. Hij had altijd teams in Moto3, Moto2 en MotoGP en hij richtte zich ook op het begeleiden van veel jong talent, te beginnen met kleine motoren.’

Fausto Gresini schreef geschiedenis in de wereld van het motorrijden en de Italiaan geeft toe: ‘Hij was een referentiepunt in de paddock, vooral voor de Italianen. We zullen hem missen. Hij zal gemist worden vanaf dit weekend, wanneer de toprijders in Losail, Qatar, de baan op gaan voor de eerste pre-season test.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?