Valentino Rossi: ‘Ik mik op een beter resultaat’

Het eerste weekend van het Petronas SRT team was er een om snel te vergeten, met Valentino Rossi die twaalfde eindigde en Franco Morbidelli die slechts achttiende werd. Een paar vrije dagen waren nodig om de gegevens te bestuderen en klaar te zijn voor de tweede GP in Qatar.

Het Petronas SRT-team eindigde in 2020 op de tweede plaats, met een geweldige Franco Morbidelli, maar begon 2021 ronduit teleurstellend. In feite hadden beide rijders problemen. De 42-jarige Rossi verklaarde zijn problemen: “We hadden meer verwacht van de GP van Qatar, maar ik had het moeilijk in de race en we hadden last van de achterband. Hoe dan ook, er zijn ook positieve aspecten om mee te nemen voor de volgende ronde, want de vierde plaats in de kwalificatie was een zeer goed resultaat, het was mijn snelste ronde ooit op het circuit en ik was er erg blij mee. Nu gaan we de data volledig analyseren tijdens de dagen voor de vrije training en proberen de problemen die we hebben gehad op te lossen. We moeten het gevoel verbeteren en hopelijk kunnen we dit weekend een beter resultaat neerzetten.

Rossi’s exclusieve schip is klaar: de Sanlorenzo SX88 heet Titilla III

Franco Morbidelli had te kampen met een technisch probleem: “We zagen na de pre-season tests en na de race dat er iets mis was met ons pakket. Er zijn momenten van de dag waarop het goed werkt, maar op andere weer niet. We moeten de gegevens van afgelopen zondag analyseren om te proberen te begrijpen waarom. Ik hoop dat we het probleem voor dit weekend kunnen oplossen, we zullen zien wat er gebeurt. Zo niet, dan wordt het een schadebeperkingsweekend, waarin we zullen proberen zoveel mogelijk te verdedigen en de punten te pakken die we kunnen pakken.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?