Van der Mark en Yamaha snelst in eerste kwalificatie

Michael van der Mark en teamgenoten Kats Nakasuga en Alex Lowes hebben zichzelf een prima uitgangspunt bezorgd voor de Top Ten Trial waarin de uiteindelijke startposities bepaald worden voor de Acht Uren van Suzuka. Ze staan op de voorlopig pole.

Hun gecombineerde tijd kwam uit op een prima 2’07.116, met Lowes als snelste van het drietal à 2’06.405. Van der Mark speelt hekkensluiter binnen het Yamaha-fabrieksteam met een evengoed prima 2’08.164. Met de voorlopige pole kunnen ze sowieso mee met de Top Ten Trial, de laatste ronde van de kwalificatie waar alleen tien snelste teams verwacht worden aan het eind van de pitstraat.

In de top-10 zien we bekenden namen te over voor deze veertigste editie van de legendarische Acht Uren. Neem op plek twee het Yoshimura Suzuki-team van Josh Brookes en Sylvain Guintoli, op de derde plaats het MuSASHi RT HARC-PRO Honda-team waar Jack Miller voor uitkomt, met daarachter het Kawasaki Team GREEN met Leon Haslam, gevolgd door het FCC T.S.R. Honda-team vna onder meer Dominique Aegerter en Randy de Puniet. Verder zien we in de top-10 ook nog namen als Riyuichi Kiyonari, BSB-Honda-man Dan Linfoot, voormalig Thais GP-rijder Rattaprk Willairot en Yuki Takahashi.

Conclusie is dat het een Acht Uren-race als nooit tevoren wordt, met veel grote namen uit de GP’s, het WK Superbike en de grotere nationale raceseries, zoals in de hoogtijdagen. Nu is het enkel aan Van der Mark en de zijnen om zowel voor zichzelf als voor Yamaha een hattrick aan overwinningen binnen te slepen. Maar eerst die definitieve pole position nog veilig stellen!

De gehele voorlopige kwalificatie uitslag vind je hier.

Foto: Suzuka 8 Hours

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.