maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Van der Mark en Yamaha snelst in eerste kwalificatie

Michael van der Mark en teamgenoten Kats Nakasuga en Alex Lowes hebben zichzelf een prima uitgangspunt bezorgd voor de Top Ten Trial waarin de uiteindelijke startposities bepaald worden voor de Acht Uren van Suzuka. Ze staan op de voorlopig pole.

Hun gecombineerde tijd kwam uit op een prima 2’07.116, met Lowes als snelste van het drietal à 2’06.405. Van der Mark speelt hekkensluiter binnen het Yamaha-fabrieksteam met een evengoed prima 2’08.164. Met de voorlopige pole kunnen ze sowieso mee met de Top Ten Trial, de laatste ronde van de kwalificatie waar alleen tien snelste teams verwacht worden aan het eind van de pitstraat.

In de top-10 zien we bekenden namen te over voor deze veertigste editie van de legendarische Acht Uren. Neem op plek twee het Yoshimura Suzuki-team van Josh Brookes en Sylvain Guintoli, op de derde plaats het MuSASHi RT HARC-PRO Honda-team waar Jack Miller voor uitkomt, met daarachter het Kawasaki Team GREEN met Leon Haslam, gevolgd door het FCC T.S.R. Honda-team vna onder meer Dominique Aegerter en Randy de Puniet. Verder zien we in de top-10 ook nog namen als Riyuichi Kiyonari, BSB-Honda-man Dan Linfoot, voormalig Thais GP-rijder Rattaprk Willairot en Yuki Takahashi.

Conclusie is dat het een Acht Uren-race als nooit tevoren wordt, met veel grote namen uit de GP’s, het WK Superbike en de grotere nationale raceseries, zoals in de hoogtijdagen. Nu is het enkel aan Van der Mark en de zijnen om zowel voor zichzelf als voor Yamaha een hattrick aan overwinningen binnen te slepen. Maar eerst die definitieve pole position nog veilig stellen!

De gehele voorlopige kwalificatie uitslag vind je hier.

Foto: Suzuka 8 Hours

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen