Van der Mark in gesprek met MotoGP-teams

Michael van der Mark heeft in gesprek met Motorsport.com laten weten dat zijn management in contact is met zowel de WK Superbike-teams als teams uit de MotoGP-paddock. Dat zou dus kunnen duiden op een wisseling van kampioenschap voor de Nederlander.

Van der Mark staat momenteel op een vijfde plaats in het kampioenschap op twee punten achter Giugliano en zeventien punten voor op teamgenoot Hayden. Met een pole position en vijf podiumplaatsen, kan hij hartstikke tevreden zijn, maar wat gaat de toekomst hem brengen?

Honda kan Van der Mark waarschijnlijk volgend jaar een nieuwe Fireblade bieden, maar ook dat is maar afwachten hoe die vervolgens gaat presteren. Kort om, de Rotterdammer heeft wellicht betere opties, ondanks de sterke band met het Honda-team uit Nieuwleusen. 

OPTIES
Maar wat heeft Van der Mark eigenlijk voor keuze? In het WK Superbike zou Ducati interesse hebben in hem, maar ook in de MotoGP valt nog wat te vergeven. Al geeft Van der Mark zelf al aan een goed team te willen en dat hij anders de overstap niet waagt. Een fabrieksteam zit er sinds dit weekeinde niet meer in, nu Aleix de laatste fabrieksfiets gekaapt heeft.

Een vlugge blik over de huidige startlijst verraadt dat Van der Marks keuze beperkt is, maar desondanks zeker niet onaardig.

In principe zou het meest interessante zitje die van Tech3 Yamaha zijn, maar naar het schijnt aast met name Johann Zarco al op de groenzwarte YZR-M1. Verder hebben Pramac en Avintia allebei nog twee Desmosedici Ducati’s die op papier rijderloos zijn voor volgend seizoen, en met de huidige vorm van zowel Barbera bij Avintia als beide Pramac-rijders, is de Ducati geen onaardige optie te overwegen.

Al zou een overstap van Honda naar Honda natuurlijk helemaal mooi zijn en ondanks de klinkende overwinning van Jack Miller tijdens de Dutch TT, heeft het Belgische team nog niemand getekend voor volgend seizoen. Misschien een optie voor Van der Mark dan?


Foto’s: 2Snap en Estrella Galicia 0,0 Marc VDS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.