donderdag 18 april 2024

Van der Mark naar Pata Honda WK Supersport-team

Honda heeft haar plannen aangekondigd voor het 2013 WK Superbike- en WK Supersport-kampioenschap met een nieuwe, vier man sterke rijdersamenstelling, uitgebreide technische ontwikkelingen, een groot testprogramma en een nieuwe hoofdsponsor. In het WK Supersport zal de huidige EAB Ten Kate Junior Team-rijder Michael van der Mark de Honda CBR600RR bemannen met naast hem Lorenzo Zanetti uit Italië.

Van der Mark leidt momenteel het Superstock 600 Europees Kampioenschap in nog maar zijn tweede seizoen bij het EAB Ten Kate Junior Team. De Rotterdammer begon zijn carrière in de Junior Cup en heeft veel ervaring met Honda-machines. Italiaanse snackfabrikant Pata is de nieuwe hoofdsponsor van het Ten Kate team dat zal gaan rijden onder de namen Pata Honda World Superbike en Pata Honda World Supersport team. Beide teams zullen natuurlijk onder leiding staan van het in Nederland gevestigde Ten Kate.

Michael van der Mark: “Toen ik twee jaar geleden begon in het Superstock had ik een droom om naar het WK Supersport en misschien wel het WK Superbike te gaan. De twee jaren in het EK zijn echt geweldig geweest en nu krijg ik de kans om naar het WK Supersport te gaan op de Ten Kate Honda CBR600RR. Ik kijk daar ongelooflijk naar uit! Zeker, ik heb een hoop te leren maar ik kan niet wachten. Helemaal niet nadat ik al geproefd heb aan het WK in Moskou dit jaar. Dat was een heel positieve ervaring en nu krijg ik een volledig seizoen de kans om te laten zien wat ik kan.”

Ronald ten Kate (team manager): “Zoals we allemaal weten is Honda een bedrijf waarvan de geschiedenis is gebaseerd op racen. Voor Ten Kate Racing geldt hetzelfde principe. Het vinden van een nieuwe partner die zo gepassioneerd is over onze sport past dan ook precies bij ons. We zijn echt verheugd en vereerd om de krachten met Pata te bundelen voor volgend jaar. Daarnaast zijn we terug op volle sterkte met ons Supersport-team en hebben twee enerverende rijders. Met Lorenzo hebben we veel ervaring en talent en met Michael hebben we een direct resultaat van het juniorprogramma. Michael is ook onze eerste Nederlandse coureur en dat maakt ons allemaal erg trots.”

In het WK Superbike heeft de Engelsman Jonathan Rea bijgetekend en zal een team vormen met landgenoot Leon Haslam op de Honda CBR1000RR Fireblade. Na de laatste race in het Franse Magny-Cours, op 7 oktober, zullen de Pata Honda teams beginnen met een uitgebreid test- en ontwikkelingsprogramma ter voorbereiding van het 2013-seizoen, dat naar verwachting begint op het Australische Phillip Island in februari.

Foto: Pers Racing

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen